Смак і запах сушеної полуниці стає більш насиченим.
Навіть якщо полуниця не була свіжою перед сушінням, після того, як висушилась аромат став фантастично насичений.
![]() |
Спершу потрібно переконатися, що полуниця вимита, потім відривають листочки і ріжуть полуницю широкими скибочками товшиною 3-5 мм. |
![]() |
Розкладіть скибочки на лоток сушарки, переконуючись що вони не торкаються один одного, інакше вони склеяться під час сушіння. |
![]() |
Протягом сушіння рекомендуємо перевернути їх як мінімум один раз, щоб вони не так прилипали до лотка. |
![]() |
Полуниця повинна сушиться близько 4-5 годин. Вона сохне дуже тонкими скибочками з надзвичайно сконцентрованим ароматом. |
![]() |
Можна використовувати сушену полуницю в якості легкої закуски, а також подрібнити в порошок, який може бути доданий до чого-небудь, чому бажаєте надати смак полуниці. Також можна застосовувати порошок у випічці. |
![]() |
Із полуниці можна зробити пастилу: стиглу полуницю збивають у блендері з додаванням меду та/або ванільного цукру. Рівномірно розподіляють по піддонам сушарки тонким шаром (можна за допомогою ложки). У готовому вигляді пастила повинна бути трохи липкою. Висушену пастилу знімають з піддонів ще гарячою, починаючи з нижнього лотка (кожен раз ставлячи решту лотків назад на базу сушильні). За 10 хвилин перед зняттям пастили встановіть температуру в сушарці на максимум. Завдяки цьому полунична пастила буде краще відлипати від піддону.
Щоб зняти пастилу - злегка підчепіть її по периметру ручкою від ложки. Потім однією рукою злегка прогинаєте піддон, а другою відділяєте пастилу (тягніть її за край вгору). Готову, і згорнуту в трубочки, пастилу краще зберігати в холодильнику, в щільно закритому харчовому контейнері. Полунична пастила, яку щойно дістали з холодильника, має більш яскравий смак та аромат (поки не нагріється до кімнатної температури). Окрім як просто закуски, пастилу можна використовувати для приготування тортів і пирогів (попередньо розмочуючи). Основна перевага сушки полуниці у вигляді пастили це можливість регулювати кислотність готового продукту за допомогою меду і цукру. Це дозволяє сушити навіть трохи зеленкувату полуницю. Також можна змішувати полуницю з іншими фруктами, наприклад: бананово-полунична пастила. |