У стиглого ананаса шкірка жовтувато-коричневого кольору. Для сушки краще вибрати ананас побільше, так як шкірка зрізається.
Ананас на 86% складається з води, після висихання він повинен бути шкірястим і не липким.
Стиглий і свіжий ананас легко визначити за запахом. Стан листя також хороший індикатор якості ананасу. Сушений ананас містить дуже багато цукру. Його гарно використовувати в тортах, для печива, додавати в мюслі, або просто їсти як солодощі (у помірних кількостях). Також з ананасів можна робити чудові цукати. |
|
У ананасів дуже тверда шкірка, тому краще використовувати хороший міцний гострий ніж, з лезом, яке досить довге, щоб нарізати скибочку ананасу повністю. | |
Також переконайтеся, що ви працюєте на поверхні, яка не піддається впливу кислоти з ананасового соку. | |
Наріжте ананас на скибочки шириною 5-10 мм. При бажанні можна вирізати серцевину кожної скибочки. |
|
Обріжте по краях кожну скибочку ананасу, щоб видалити жорстку шкірку. | |
Викладіть скибочки ананасу на лотки сушарки і поставте її на середню температуру.
Сушка ананасу займе від 18 до 36 годин. Не сильно засушений ананас краще підійде як компонент мюслі. Ананас, засушений до стану в якому шматочки не липнуть один до одного, краще підходить для споживання як солодощі. |
|
Не їжте занадто сушеного ананасу, так як він містить багато кислоти. |