Промийте, очистіть від кісточок і розріжте вишні навпіл. Використовуйте пристрій для вилучення кісточок (заощаджує багато часу). | |
Помістіть їх в сушарку, встановлену на середній режим. Вишню необхідно перевернути один раз під час сушіння. | |
Сушені вишні це прекрасна закуска, з дивовижним ароматом свіжої вишні. Їх краще всього зберігати в герметичному контейнері або банці. | |
При сушінні вишні, представленої на фото,
кісточки були видалені за допомогою відокремлювача кісточки вишні, який прискорив цей процес в рази.
Зверніть увагу, що висушити вишню разом з кісточкою неможливо. Так як захисна оболонка ягоди не дозволяє гарячому повітрю проникнути всередину (і вишня просто вариться). Це правило діє при сушці будь-яких ягід в сушарці — оболонка повинна бути пошкоджена (прим'ята, вийнята кісточка і т.д.). Сушилася вишня на піддонах при температурі MEDIUM 50°C. Якщо ягоди укладені на піддони дуже щільно, то необхідно періодично їх перемішувати (раз на 3 години). Готова сушена вишня повинна бути злегка м'якою та липкою (якщо вийшла твердою — значить пересушили). |