Сушені груші це смачна закуска, а також хороший інгредієнт для різноманітних страв.
Чим спіліше плоди, тим більше часу буде потрібно для висушування і тим інтенсивніше буде смак і аромат.
Для сушки візьміть стиглі груші і витягніть стебла. Вимийте їх, розріжте на чотири частини в довжину, виріжте серцевину. Кожен шматочок наріжте ще на чотири частини шириною близько 5-10 мм. Викладіть скибочки близько один до одного, але так щоб вони не торкалися один одного і стінок лотка сушарки. Сушіть при температурі 45-50°С (на середньому режимі) приблизно 12 годин. Якщо за цей час груші не встигли висушитися то залиште їх ще на кілька годин. |
|
Груші в сушеному вигляді можуть бути дуже солодкими (наприклад сорт "Бере", цукристість майже як у цукатів). Солодкі сушені груші відмінно поєднуються з кислуватими сушеними яблуками (як в компотах, десертах, так і у вигляді закуски). Завдяки смаковим якостям (дуже концентрований смак та аромат) зловживання сушеними грушами дуже ймовірно (будьте обережні). Перед приготуванням пирогів (або будь-яких інших страв) з груш або яблук, сухофрукти необхідно розмочити декілька годин у воді. Груші сушаться 10-12 годин на температурі MEDIUM 50°C. Через 5-6 годин поміняйте місцями нижні та верхні лотки сушарки. У сухому вигляді груші повинні бути м'якими та липкими. На фото суміш сушених груш та яблук. |