Банани містять близько 65% води і є напрочуд смачною сушеною закускою. Вони можуть бути відновлені у воді і використані для випічки хліба, тортів і т.п.
Банани можуть сушитися до хрусткої скоринки, але можна закінчити сушку коли вони все ще гнучкі.
Розтертий банан може використовуватися для приготування пастили разом з іншими фруктами, наприклад з яблуками, або ж окремо.
Для сушіння бананів вам буде потрібно:
Спочатку банани чистять і ріжуть скибочками. | |
У ємності змішують лимонний сік з водою. Приблизно 1 частина соку до 2-3 води, туди кидаються бананові скибочки на 20-30 секунд. | |
Використання лимонного соку з водою запобігає потемнінню бананів після сушіння і потрібно в косметичних цілях. Робити це не обов'язково. | |
Дістаньте бананові скибочки з лимонного розчину і розкладіть на лотки сушарки. Будьте уважні, не дозволяйте банановим скибочкам торкатися один одного інакше вони склеяться. Як тільки лотки наповняться встановіть їх на сушарку і запустіть процес сушіння. | |
Банани готові, коли вони досягають необхідного рівня сухості. У середньому для сушіння треба 12-16 годин. Сушені банани помістіть в банки або будь-які інші ємності, що щільно закриваються кришкою. Банани, пролежавши в банці більше року, все ще здаються такими гарними, як тільки висушені. |