Сушка бананів

Банани містять близько 65% води і є напрочуд смачною сушеною закускою. Вони можуть бути відновлені у воді і використані для випічки хліба, тортів і т.п.

Банани можуть сушитися до хрусткої скоринки, але можна закінчити сушку коли вони все ще гнучкі.

Розтертий банан може використовуватися для приготування пастили разом з іншими фруктами, наприклад з яблуками, або ж окремо.

Для сушіння бананів вам буде потрібно:

  • Зрілі Банани
  • Лимонний сік
  • Сушарка Ezidri
  • Гострий ніж
  • Вимірювальний глечик
очистіть банани Спочатку банани чистять і ріжуть скибочками.
нарізаний банан У ємності змішують лимонний сік з водою. Приблизно 1 частина соку до 2-3 води, туди кидаються бананові скибочки на 20-30 секунд.
банани в соці Використання лимонного соку з водою запобігає потемнінню бананів після сушіння і потрібно в косметичних цілях. Робити це не обов'язково.
банани на лотку Дістаньте бананові скибочки з лимонного розчину і розкладіть на лотки сушарки. Будьте уважні, не дозволяйте банановим скибочкам торкатися один одного інакше вони склеяться. Як тільки лотки наповняться встановіть їх на сушарку і запустіть процес сушіння.
сушені банани Банани готові, коли вони досягають необхідного рівня сухості. У середньому для сушіння треба 12-16 годин. Сушені банани помістіть в банки або будь-які інші ємності, що щільно закриваються кришкою. Банани, пролежавши в банці більше року, все ще здаються такими гарними, як тільки висушені.