Сушка овочів

Середній час сушки: 6—10 годин (в режимі Medium)

УВАГА: підвищена вологість збільшує час сушки

Для висушування різним овочам потрібен різний час. Цей час може залежати від товщини шматочків, вологості, висоти над рівнем моря і вмісту води в продукті. Сушарку слід ставити в добре провітрюване місце, щоб повітря яке виходить з неї знову не потрапляло до неї. Для отримання високоякісних сухих овочів вибирайте тверді, зрілі продукти. Швидко нарізайте кількість, необхідну для одного лотка. Потім зразу ж встановлюйте його на сушарку і приступайте до нарізки наступної партії.

Підготовка овочів

Добре вимийте овочі, видаліть ділянки, що підгнили і хвостики.Досуха протріть рушником. Звичайно їх нарізають гострим ножем, кухонним комбайном і т.д. на часточки завтовшки 5 мм. Це забезпечує рівномірне просушування. Стручки бобів і спаржу нарізають під великим кутом.

Попередня обробка

Такі овочі як боби і горох потрібно обробляти парою, це дозволяє зберегти їх колір, зупинити хімічні зміни складу і знищити мікроорганізми, що викликають гниття. Крім того пара розкриває пори і зменшує час сушки.

Обробка парою

Закип'ятіть воду в каструлі з щільно закритою кришкою. Помістіть в неї овочі на спеціальній сітці і, накривши каструлю кришкою, обробляйте овочі 3—5 хвилин.

Мелені сушені овочі

Такі овочі, як цибуля, часник, а також гриби, селеру можна висушити, перемолоти на кофемолці і використати в приготуванні приправ, супів, салатів, дитячого харчування.

Режим сушарки: Snackmaker — medium, Ultra 1000 — 50°C

Таблиця сушки овочів

Продукти Приготування середній
час
сушки
Де
використовувати
Спаржа Нарізати по 20 мм під великим кутом. Бланширувати 5 хвилин. 6—8 подрібнити в муку для супів і соусів
Боби Нарізати по 20 мм під великим кутом. Бланширувати 3 хвилини. Укласти на лотки в один шар. Не пересушувати! 4—6 відновити 5 хвилин в кип'ятку, потім варити як свіжі
Кормові боби Почистити молоді боби і варити 5 хвилин для зняття зовнішньої оболонки. Остудити 8—10 тушкувати
Буряк Варити поки не стане м'якою. Охолодити і нарізати по 5 мм 8—10 відновити в оцті для салатів
Цвітна капуста Ретельно вимити, нарізати кожний кетяг по 5 мм і бланширувати 3 хвилини. 6—8 Тушкувати, використовувати для супів, пирогів
Морква Почистити, нарізати по 5 мм, бланширувати 5 хвилин. 9—10 запікати, супи, пироги
Селера Нарізати по 5 мм 6—8 пудра для китайської солі, супів, тушкованих блюд
Кукурудза Варити на пару, поки не згорнеться білок. Вийняти зерна 6—10 оладки, супи, тушкувати
Огірок Нарізати по 5 мм 6—8 Використовувати в сухому вигляді для салатів
Баклажан Нарізати чищеним (можна не чищеним) баклажан по 5 мм і бланширувати 5 хвилин 8—10 італійські страви
Шпинат Добре вимити і відділити листя від стебел. Не сушити грудками 4—8 пудра для супів і тушкованих блюд
Гриби Молоді гриби протерти вологою ганчіркою. Сушити цілком або порізавши на шматочки 6—10 пудра для супів, соусів, омлетів, пирогів, піци і т.д.
Цибуля Видалити лушпиння і обрізати кінці. Нарізати по 5 мм. Краще сушити окремо 6—10 пудра для супів, соусів, омлетів, пирогів, піци і т.д.
Часник Почистити, нарізати 6 супи, гарніри, соуси
Пастернак Почистити і нарізати по 5 мм. Бланширувати 5 хвилин 8—10 тушкувати
Горох Почистити молодий горох і бланширувати 3 хвилини. Укласти на лотки в 1 шар.Не пересушувати! 5—8 змішати з іншими овочами, тушкувати
Перець Порізати на смужки або кільця по 5 мм товщиною і видалити насіння 8—10 італійські блюда, випічка, супи
Картопля Вимити, почистити, нарізати по 5 мм або натерти на терці. Варити 5 хвилин в солоній воді. 8—10 супи, тушкувати, запікати, картопля фрі
Помідори Вимити свіжі тверді томати. Нарізати по 5 мм і викласти на лотки. З перезрілих томатів можна приготувати пастилу 10—12 італійські блюда, супи, піца. Для приготування соусу приготувати пудру
Ріпа Видалити шкірку, нарізати по 5 мм і бланширувати 8 хвилин. 8—10 запікати або тушкувати
Кабачки Обрізати кінці, нарізати по 5 мм і бланширувати 2 хвилини 7—9 супи, випічка, чіпси
Гарбуз Ретельно вимити, нарізати, за бажанням на 8 годин замочити в цукрово-лимонному розчині 6—8 десерти, мюслі