Моркву можна перетворити на відмінну приправу. Достатньо її висушити і змолоти в порошок.
Змішуючи з приправами, також зробленими з інших овочів, можна урізноманітнити будь-яку страву.
Сушильний комбайн допомагає у створенні своїх власних приправ. Комбінуйте їх на свій смак.
Морква на 88% складається з води. При сушінні її шматочки сильно зменшуються в розмірах. |
|
Вимийте і почистіть морквину. Відріжте верхівку і хвостик. | |
Наріжте моркву на шматочки товщиною 2-4 мм. Вкладіть сітку в лоток сушарки. Викладіть їх на сітку. | |
Щоб морквина краще висушилась можна час від часу міняти лотки місцями. Той, що був внизу ставити вище. Сітка на лотку запобігатиме провалюванню морквини крізь лотки. | |
Морква сушиться приблизно 10 годин. Вона стане твердою на дотик.
Зберігати її, як і всі сушені продукти, потрібно в щільно закритих банках або пластикових контейнерах.
Сушену моркву можна використовувати для приготування будь-яких страв. Тільки слід пам'ятати що вона буде поглинати багато води.
Сушену моркву можна змолоти в пудру (порошок) за допомогою кухонного комбайну. Морквяний порошок сприяє відновленню мікрофлори кишечника і нормалізації травлення. Морквяна пудра використовується як приправа. |