Часник поліпшує апетит, травлення, зменшує інтоксикацію, має антисептичну дію та є імуностимулятором. Доведена противірусна дія часнику, зокрема, часник допомагає запобігти грипу.
Часниковий порошок домашнього приготування зберігає всі корисні властивості часнику.
На один лоток сушарки йде приблизно 9 головок часнику. Чистячи часник не забувайте зрізати корінь на кожному "зубчику". | |
Виріжте зелені паростки на "зубчиках" часнику. Вони можуть додати порошку гіркоту. Обережно розріжте "зубчик" навпіл та виріжте серцевину. | |
Рівномірно розкладіть часник на лотки сушильні. Сушіть на середній температурі. Під час сушіння буде сильний запах часнику. | |
Часник довго висушується (до 28 годин). Перш ніж подрібнювати сушений часник дайте йому трохи охолонути. Змолоти часник можна в блендері або кухонному комбайні. Всього кілька секунд в блендері і виходить свіжа часникова пудра (порошок). | |
Можна зберігати часник шматочками і молоти його, при необхідності, в порошок.
А можна весь розмолоти в пудру. У будь-якому випадку він повинен зберігатися в щільно закритих банках, пластикових контейнерах або пакетах з зіпером.
Щоб відновити шматочки часнику покладіть їх у теплу воду на 2-3 години. Їх можна використовувати як завжди в приготуванні їжі. |
Часниковий порошок може бути використаний як приправа.
Також можна зробити з нього часникову сіль (суміш солі та часникового порошку).
Часникова сіль — 1 частина порошку часнику на 3 частини солі.
Часникову сіль можна використовувати для натирання м'яса, птиці та риби перед їх приготуванням. Дуже добре підходить до свіжих та відварних овочів, а також до страв із грибів та сиру.