Гриби на 90% складаються з води і дуже просто сушаться.
У сушених грибів тривалий термін зберігання. Їх легко відновити у воді.
Перед сушінням ретельно вимийте гриби. Сушити краще тільки свіжі гриби. |
|
Шматочки сушених грибів можна використовувати для приготування багатьох страв.
Також їх можна змолоти в порошок у блендері і використовувати як приправу.
Грибний порошок можна використовувати в поєднанні з іншими домашніми приправами з сушилки.
Наріжте гриби скибочками завтовшки 2-4 мм. |
|
Рівномірно викладіть шматочки на лотки сушарки. Не кладіть шматочки один на одного. | |
Через 6-8 годин сушені гриби будуть готові. Гриби і грибний порошок найкраще зберігати в щільно закритих банках і пластикових контейнерах в сухому прохолодному темному місці. |
Шматочки сушених грибів можна використовувати в рагу і запіканках. А грибний порошок, зроблений у блендері, це відмінна приправа.
Супи, підливи і соуси з грибним порошком швидше приготувати, вони легше засвоюються. Грибний порошок широко використовують для створення грибного запаху там, де свіжі гриби є недоречними, — в супах-пюре, борщах, соусах.
Перед використанням порошок відновлюють у невеликій кількості теплої води 30 хвилин (до набухання). Потім додають в страви, що готуються, і варять 15—20 хвилин.