Сушка цибулі

Сушіння цибулі це відмінний спосіб зберегти цибулю в простій для використання формі. Цибуля на 88% складається з води. При сушінні сильно втрачає вагу і об'єм. У сушеному вигляді довго зберігається.

шматочки цибулі Наріжте цибулю на шматочки 3-5 мм завтовшки.
цибуля на лотку ezidri Рівномірно викладіть цибулю на лотки сушарки. Сушіть 12-14 годин.
Підсушена цибуля Сушену цибулю краще зберігати в щільно закритих банках і пластикових контейнерах. Цибулю перед використанням потрібно відновити в теплій воді 30 хвилин.

У блендері або кухонному комбайні із сушеної цибулі можна приготувати порошок. Цибулевий порошок ідеально підходить для приготування піци. Порошок додають в страви з м'ясом, м'ясним фаршем, овочами, а також в соуси.
сушена зелена цибуля Зелену цибулю потрібно сушити 7-8 годин на мінімальній температурі 35°С (для сушарки Snackmaker режим "LOW"). На відміну від ріпчастої, сушка зеленої займає набагато менше часу. Низька температура дозволить зберегти якомога більше вітамінів. Через 4 години нижні та верхні лотки потрібно переставити місцями. Слідкуйте за процесом сушіння щоб вчасно зупинити.

Використовуйте вкладиші для лотків — піддони (інакше шматочки проваляться крізь лоток в процесі висихання). Також можна використовувати сітки, але в цьому випадку покладіть піддон на найнижчий лоток. На ньому будуть збиратися дрібні шматочки, які змогли провалитися крізь сітки. Шматочки рівномірно розподіліть на піддонах. Лук можна періодично перевертати / перемішувати під час сушіння.

Щільніші білі шматочки цибулі треба сушити набагато довше. Тому кладіть їх на окремі лотки.