Рецепти

Включені в книгу користувача, яка йде в комплекті з сушаркою.

Оладки з яблук, ананасів і бананів

1 склянка води
1 ст. л. дріжджів
1 яйце
1 ч. л. топленого масла

1 склянка сухофруктів
1 склянка муки
3 ст. л. цукру
1/3 склянки молока

Відновіть фрукти у воді. Збийте яйце і додайте молоко і масло, просіяну муку, дріжджі, сіль, цукор і збийте до отримання однорідної маси. Змішайте з фруктами і смажте оладки як завжди.
Оладки можна посипати цукром.

Сливова окрошка

1 1/3 склянка сухих слив
2 склянки води
2 ст.л. кукурудзяної муки
1 ст.л. бренді
1/2 склянки цукру

Зверху:
115 г масла
1/2 склянки муки
1/2 склянки бурого цукру
1/2 склянки кокосової крихти

Відновити сливи у воді, додати цукор і кукурудзяну муку. Вилити все у форму для випічки. Змішати бурий цукор, муку і масло. Вилити у форму на сливи і посипати кокосовою стружкою. Випікати 30 хвилин при температурі 180° С.
Теж саме для яблук, персиків і абрикос.

Глазуровані ківі і цитрусові

1 кг фруктів
2 склянки води
1 склянка цукру

Сушилка офощей

Очистьте фрукти від шкірки і наріжте шматочками по 5 мм. Залийте цукор водою і закип'ятите. Охолодите отриманий сироп і на ніч покладете в нього фрукти. Акуратно зліть сироп і укладіть фрукти на сітчастий піддон. Сушите 12-14 годин.
Один край скибочки можна занурити в розтоплений шоколад. Замість 1/2 склянки води при приготуванні сиропу можна використовувати 1/2 склянки лікеру.

Фруктові кульки

2 склянки сухого фруктового асорті
1/2 склянки сгущеного молока
1/2 склянки подрібненого мигдаля
1/2 склянки кокосової стружки

Спочатку змішайте фрукти і горіхи, потім додайте молоко. На 2 години покладіть суміш в холодне місце. Скачайте кульки діаметром приблизно 15 мм і обваляйте їх в кокосовій стружці. Сушити кульки слід 5 годин, тобто поки вони не затвердіють зовні. Зберігати в герметичній тарі. Використовуйте перемелені на міксері фрукти.

Картопляні чіпси

Зварити картоплю, посолити, додати мелений перець і молоко, і розтовкти до отримання пюре. Не рекомендується додавати масло, оскільки воно починає гірчити. Вилити пюре на злегка змащений маслом піддон і сушити 10-12 годин в режимі HIGH.

Лікувальна пастила

1 склянка вівсяних пластівців
2 склянки абрикосового йогурту
2 склянки пюре із стиглих бананів
1/2 склянки мигдаля

Сушилка офощей

Добре перемішати і сушити приблизно 16 годин.
Замість бананів можна використовувати нарізані дрібними кубиками свіжі фрукти.

Сушені томати

Сушені томати - відмінна заміна свіжим для приготування різних блюд, особливо взимку. Візьміть зрілі, тверді томати, наріжте їх по 5 мм або на четвертинки. Покладіть шкіркою вниз на сітчастий піддон так, щоб відкритою залишалася якомога більше м'якоті. Час сушки 12-14 годин.

Глазур з вершкового сиру

250 г вершкового сиру
1 ч. л. ванілі 125 г масла
2 склянки цукрової пудри

Взбити сир і масло, додати ваніль і цукрову пудру. Знову взбити до отримання однорідної маси. Полити пиріг глазур'ю і посипати лісовими горіхами.

Мюслі бабусі Сміт

1 склянка вівсяних пластівців
1/2 склянки мигдалевих пластівців
1ст. л. рослинного масла
сік одного лимона, 3 яблука
1/4 склянки насіння сезаму
1 ст. л. меду, 1/2 ч.л. солі
1 склянка абрикосового йогурту

Сушилка офощей

Натріть яблука на терці. Додайте інші інгрідієнти і ретельно перемішайте. Дайте постояти 20 хвилин. Помістіть суміш на злегка змащений маслом суцільний піддон і сушіть приблизно 20 годин, часом помішуючи.

Бананово-ромовий десерт

2 склянки сухих бананів
1/2 склянки рому
1/2 склянки води
2 повні ч. л. цукру
сливки

Залити сухі банани ромом з водою і додати цукор. Поставити в духовку до тих пір, поки банани не розмокнуть. Подавати теплим з взбитими сливками.

Сушена риба і сметанна підливка

1 склянка сметани
1/4 склянки майонезу
2 ст.л. лимонного соку

1 зубчик часнику, 1/4 ст.л. перцю
1 ст. л. петрушки
1 склянка сухої риби

Змішати майонез, сметану, лимонний сік, часник, перець і петрушку. Додати подрібнену сушену рибу. Подавати з крекерами, картопляними чіпсами, сушеними томатами, цуккині або шматочками огірка.

Кукурудзяні оладки

1/2 склянки просіяної муки
1 склянка сушеної кукурудзи
1 збите яйце
1/4 ст.л.солі
1 ст. л.дріжджів
чорний перець на смак
1 склянка молока

Сушилка офощей

Змішати мелену сушену кукурудзу і молоко. Добре розмішати до отримання однорідної маси. Потім додати яйце. Засипати муку, дріжджі, сіль, перець і все розмішати. Смажити як звичайні оладки до золотисто-коричневого кольору.

Сухофрукти в бренді

4 склянки сухофруктів
(ківі, ананас, персик, абрикос,
груша, яблука, цитрусові і фіги)

2 склянки води
2 склянки цукру
2 склянки бренді або рому

Помістіть сухофрукти шарами у велику скляну посудину. Помішуючи, закип'ятіть воду з цукром. Охолодіть і додайте бренді або ром. Розмішайте і залийте сиропом фрукти. Не рекомендується набивати банку до упору, оскільки фрукти збільшуються в об'эмі. Залишити суміш стояти декілька місяців. Подавати з морозивом, збитими сливками, а можна з холодною куркою або свининою.

Фруктовий батон

2 склянки цукру
2 склянки меленої суміші
(яблука, персики, ківі і т.д.)
2 склянки води

1/2 склянки молока
3 1/2 склянка муки
2 яйця
1 ч. л. спецій
60 г масла

Змішати 6 перших інгредієнтів і кип'ятити 10 хвилин на повільному вогні. Остудити, додати збиті яйця і фруктову суміш. Добре розмішати. Розлити по двох формах і пекти 1 годину при температурі 190° С.

Сушені томати в маслі

1/4 склянки рослинного масла
3 зубчика часнику
1 склянка злегка підсушених томатів
1 пекучий перець суха петрушка
1 склянка оливкового масла

Сушилка офощей

Розігріти рослинне масло в невеликому посуді. Додати часник, петрушку і перець. Кип'ятити масло поки часник не потемніє. Охолодити до кімнатної температури. Покласти томати в півлітрову банку. Залити їх отриманою сумішшю. Закрити банку. Зберігати в холодильнику 6 місяців.

Різдвяні фруктові пиріжки

3 склянки подрібнених сухофруктів
1 ч. л.спецій
цедра і сік 1 лимона і 1 апельсина
1 ч. л. солі

1 склянка цукру
1 ч. л. кориці
1/2 ч.л. гвоздики
1 1/2 ч.л. мелених мускатних горіхів
1/4 склянки бренді або віскі

Змішати всі інгрідієнти в міксері. Перекласти масу, що вийшла, в контейнер і щільно закрити кришкою. Зберігати в прохолодному темному місці.
Можна використовувати залишки торішніх сухофруктів або робити тропічні пиріжки з ананасів, кокосів і папайї. Сухофрукти бажано заздалегідь заморозити. Так їх легко молоти.

Хліб з хурми

1 склянка цукру
1/2 склянкиа мелених горіхів
3 1/4 склянка муки
1 склянка масла
1 склянка сушеної хурми

4 яйца
1 1/2 склянка кип'ятку
1 ч. л. солі
1 ч. л. кориці, мускатних горіхів і гвоздики
2 ч. л. соди

Відновити хурму в теплій воді. Змішати цукор, сіль, масло, яйця і соду (заздалегідь розчинивши в 1/4 склянки води). Додати муку і горіхи. Розлити в дві форми і пекти 1 годину при температурі 180° С. Охолодити.

Яблучно-чорничні кекси

1 склянка висівки
1 ч. л. топленого масла
1 склянка муки грубого помолу
1 ч. л. сиропу
1 яблучно-чорнична пастила
1 ч. л. соди
1 склянка молока

Сушилка офощей

Нагріти сироп, молоко і масло, додати соду. Змішати з сухими інгредієнтами і пастилою до отримання злегка в'язкої маси. Розлити по формах і пекти 25 - 30 хвилин при температурі 180° С.

Хрусткі бананові батончики

100 г масла
2 ст. л. меду
1/2 склянки цукру
1/2 склянки цукру

1 склянка вівсяних пластівців
1/2 склянки муки
1/2 склянки подрібненої бананової пастили
1 ч. л. дріжджів

Розтопити масло, цукор і мед. Додати решту інгрідієнтів і добре розмішати. Вилити у форму і випікати 15-20 хвилин при температурі 175° С. Гарячим розрізати на шматочки.

Морквяно-горіховий пиріг

2 склянки води
1/2 склянки мелених лісових горіхів
2 склянки цукру
2 склянки сухої меленої моркви
2 склянки просіяної муки

1 1/2 склянка рослинного масла
1 ч. л. дріжджів
1 ч. л. солі, 2 ч. л. соди
3 ч. л. кориці
4 збитих яйця

Залити моркву водою. Залишити на півгодини, а потім злити зайву воду. Змішати цукор і масло. Додати сухі інгрідієнти і яйця, потім моркву і горіхи. Вилити масу, що вийшла, на добре змащену маслом і посипану мукою форму. Пекти при температурі 175° С протягом 30 - 35 хвилин. Охолодити і полити глазур'ю.

Овочева приправа для соусів перших і других блюд

1 склянка висушених овочів (помідори, баклажани, болгарський перець)
2 ст. л. грибів
1 ст. л. луку
часник, зелень - на смак

Сушилка офощей

Суміш перемолоти на кофемолці. Зберігати в щільно закритій скляній банці.
Додавати в майонез для надання гострого і пікантного смаку; при варінні супів; при приготуванні тушкованого м'яса, овочевого рагу і т.д.

Сливовий шпітцер

1/4 сливової пастили
1/4 склянки води
1 склянка лимонаду

Розламати пастилу на дрібні шматочки, змішати з водою і поставити в СВЧ піч на 2 мин. Добре розмішати і охолодити. Змішати з лимонадом.

Глазурована цитрусова цедра

2 склянки цедри
1 склянка цукру
1 склянка води

Злегка покрійте цедру водою і доведіть до кипіння на повільному вогні. Приготуйте сироп з води і цукру (візьміть воду, в якій варилася цедра, щоб не гірчила). Варити сироп, поки вся вода не випарується і сироп не загусне. Добре вимочити цедру в сиропі і сушити на сітчастому піддоні 14-16 годин в режимі medium.
Можна використовувати фіги, що розрізають навпіл. Варити 1 - 1 1/2 години злити. Обваляти шматочки в цукровій пудрі, кориці або імбирі.

Гарбузовий суп

1 кг гарбузу
2 склянки води
2 ч. л. сухого бульйону з яловичини
1/2 ч.л. меленого мигдаля

сіль, перець - на смак
2 нарізані цибулини
2 зубчика часнику
2 ч. л. цукру
2-3 склянки молока

Очистіть і покришіть гарбуз. Варіть гарбуз, лук, часник, цукор, воду і бульйон поки гарбуз не стане м'яким. Розмішати масу, що вийшла, з молоком до отримання пюре і додати приправи. Охолодити і сушити на суцільному піддоні 8 годин в режимі medium. Суп можна зберігати як у вигляді пастили, так і у вигляді порошку (змолоти пастилу на кофемолці).
Для споживання 1 чайну ложку порошку заливають 1 кухлем води. Через декілька хвилин суп готовий.

Соус по-болгарськи

Томати
Корінь селери і петрушки
Перець солодкий
Базилік

Перець гіркий
Кріп
Часник
Оливкова олія

1. Висушити: часник, коріандр, імбир, перець червоний, морську капусту, петрушку, кропиву. Змішати, подрібнити.
Доповнення до супів, м'ясних блюд, салатів.
2. Висушити: помідори, перець солодкий, перець гіркий, часник, корінь селери, ароматні трави.
Все це подрібнити або перемолоти на кофемолці. Помістити в ємність і залити оливковою олією. Залишити на 1 - 2 тижні, періодично струшуючи. Соус можна використовувати для салатів, макаронів, до м'яса.

Цукати з гарбуза

гарбуз
кабачок
цукор
лимон (лимонна кислота)
апельсинові кірки

Сушилка офощей

Кабачок (гарбуз) нарізувати соломкою або пластинками, засипати цукром в пропорції 1 : 2, додати на смак лимон або лимонну кислоту, апельсинові кірки і залишити на 3 - 4 години. Коли кабачок (гарбуз) пустить сік, нагрівати до кипіння і кип'ятити на повільному вогні 5-10 хвилин. Після того, як маса остигне, сік злити і сушити в режимі Medium до готовності.
Цукати можна підфарбувати буряковим соком, для цього невеликий буряк нарізувати разом з кабачком (гарбузом) на дрібну терку

Запіканка з висушених овочів по-грецьки

5 ст. л. баклажан
300 г м'ясного фаршу
3 ст. л. помідор

50 г сыра
1 ст. л. болгарського перцю
майонез, рослинне масло, часник, лук, зелень

Овочі відновити в невеликій кількості води (кожен вид в окремому посуді). Баклажани злегка віджати і обсмажити на рослинному маслі. Обсмажити фарш з луком. Дрібно нарізати болгарський перець, часник, зелень і змішати з майонезом. На змащений маслом піддон продукти викладаються шарами, кожен шар злегка посолити і змастити майонезним соусом: баклажани, помідори, фарш з луком, помідори, баклажани. Зверху змастити соусом і посипати сиром. Запікати в духовці, поки не зарум'яниться.

Пастилки м'ятні

листя м'яти
збитий білокк
цукрова пудра

Для приготування пастилок слід обмочити листя м'яти в збитому білку, потім в цукровій пудрі. Сушити 6-7 годин в режимі medium.

Гамбургери

1 кг перекрученої на м'ясорубці яловичини або баранини
1 дрібно нарізана цибулина
1 склянка подрібнених лісових горіхів
1 сухарик
сіль, перець - на смак

1/2 склянки мелених сухих томатів
12 сухих абрикос
1 яйце
2/З склянки білого вина
1/2 ч.л. спецій

Замочити абрикоси у вині на 10 хвилин. Злити і змішати рідину, що залишилася, з томатною пудрою. Додати залишок вина до отримання консистенції томатної пасти. Змішати фарш, лук, горіхи, абрикоси і спеції. Добре розмішати. Сліпити котлети, полити томатно-винним соусом і пекти 30 хвилин при температурі 150° С.
Спробуйте замінити баранину з абрикосами на свинину з яблуками.

Печиво з хурми з вершковим сиром

1 пастила з хурми
25 г вершкового сиру

Злегка роздавити перезрілу терпку або не терпку хурму. Сушити 10 - 12 годин в режимі Medium. Охолодити і покрити товстим шаром вершкового сиру. Нарізати кружками за допомогою гострого ножа або ножиць. Подавати до кави або чаю.