Фруктова пастила

Середній час сушки: 12—16 годин (у режимі Medium)

УВАГА: підвищена вологість збільшує час сушки

Пастилу можна готувати з підсолодженого, вареного або не вареного фруктового або овочевого пюре. З крупно натертих фруктів виходить товща пастила, ніж з пюре. Фрукти, які окислюються значно швидше за інші (абрикоси, яблука, груші і т.д.), краще спочатку зварити, охолодити і лише потім приготувати з них пюре.

  • Щоб пастила не прилипала до суцільного піддону, злегка змастіть його рослинним маслом.
  • Приготуйте густе пюре (переважно з перезрілих продуктів).
  • Покладіть суцільний вкладиш (піддон) на лоток.
  • Ложкою розмажте пюре по заздалегідь змащеному маслом піддону. У ідеальному варіанті в середині піддону шар пюре повинен бути тонше, ніж по краях.
  • На один піддон потрібно приблизно 1'/2 стакана пюре.
  • Обережно помістіть лоток з піддоном на базу.
  • Уникайте попадання пюре на базу, оскільки це може привести до пошкоджень.
  • Під час сушки сушарку бажано не пересувати.
  • Зазвичай пастилу можна вважати висушеною, коли в центрі піддону вона перестає липнути.
  • Бананова і ягідна пастила може залишатися злегка липкою.
  • Щоб пастила не виходила крихкою і з великою кількістю насіння, ягоди краще всього комбінувати з іншими фруктами.
  • Середній час сушки складає 12-16 годин.
  • Пастила, приготована на міксері, рівніша, ніж та, яка приготована з роздавлених фруктів. Банани і ківі краще готувати міксером.
  • Знімайте пастилу поки вона ще тепла, потім скрутіть її в трубочку, охолодіть і покладіть в герметичний контейнер. У холодильнику пастила буде зберігатися набагато довше.

Застосування

Пастила — прекрасна закуска. Її можна відновити, розбавивши водою або соком в пропорції 1 : 1 і використовувати як соус або пюре. З пастили легко можна приготувати прекрасний десерт для дітей. Для приготування джему три частини пастили залити однією частиною кип'ятку.

Дуже корисна пастила з ягід

Агрус
Ця популярна ягода містить у великій кількості вітаміни С, В1, РР, каротин, мікроелементи і пектини.

Чорниця
Містить речовину міртіллінн, що здатна знижувати рівень цукру.

Смородина
Окрім аскорбінки, пектинів і каротину містить дуже рідкісний вітамін К, уповільнюючий процес старіння в організмі.

Увага, умови підвищеної вологості вимагають вищої температури сушки:
Snackmaker — high, Ultra 1000 — 60°C

Таблиця приготування пастили

Продукти Комбінації Добавки і гарніри
Яблука банани, будь-які ягоди, виноград кориця, мед, апельсиновий сік, насіння соняшника
Абрикос яблука, банани мед, бренді
Банан ананаси, папайя, апельсиновий сік, арахісове масло горіхи, кокоси
Голубика яблука, банани мед
Вишня яблука, ревінь горіхи, мед
Виноград яблука, банани мед, апельсиновий сік
Ківі яблука, банани апельсиновий сік
Манго яблука, банани, ананаси  
Персик
нектарін
яблука, сливи, полуниця мигдаль, кориця, мед
Папайя яблука, банани, ананаси, диня кокос
Груша яблука, банани, виноград кориця, апельсиновий сік, мигдаль, кокос
Хурма яблука мед
Ананас банани, папайя, гуава кокос, насіння сезаму
Слива яблука, банани, персики, полуниця мед, бренді
Гарбуз   темний цукор, мед
Брусниця яблука, банани, полуниця мед
Ревінь яблука, банани, полуниця сахар, мед
Полуниця яблука, банани, ревінь мед
Диня банани, ананаси, папайя апельсиновий сік
Йогурт всі фрукти, окрім ківі горіхи і насіння