Приготувати томатні крекери дуже просто, але знадобиться блендер. | |
На один піддон поміщається 4-7 помідорів (залежно від розміру). Можна використовувати будь-який сорт помідорів. У різних сортів різний вміст води. Від сорту помідорів залежить час сушіння і товщина крекерів. | |
Перш ніж покласти помідори в блендер їх можна нарізати на половинки або четвертинки. | |
Збивайте в блендері поки кісточки і шкірка не подрібняться.
У блендері разом з помідорами можна збивати: Часниковий порошок (власного виробництва), кунжут, соєвий соус, та інше. Розподіліть рослинну олію тонким шаром на піддоні. Повільно вилийте суміш на піддони. |
|
Розподіліть суміш по піддону так, щоб вона була однакової товщини. Обережно поставте лоток в сушарку. | |
Коли суміш трохи підсушиться можна додати сухі приправи або насіння. Посипте ними суміш на піддоні та залиште досушиватися. | |
Сушка займе близько 14 годин. Знімаємо пастилу та ділимо на скибочки потрібного розміру. На фото зліва направо: Добре збиті в блендері помідори. Помідори, що змішані із кунжутом і часниковим порошком. Помідори, що посипані кунжутом в процесі сушіння. Слабо збиті помідори із зеленню. |