Банка соусу багато важить завдяки скляній банці і високому вмісту води у продукті. Але можна зробити з соусу пастилу. Навіть при такому стисненому сухому вигляді він збереже весь об'єм (об'єм повернеться при відновленні у воді).
Обираємо будь-який соус. У нашому прикладі це «Рагу», соус для макаронів. | |
Потрібно рівномірно намастити піддон сушарки тонким шаром рослинної олії. Інакше пастила прилипне до піддону. | |
Збовтайте банку соусу перед тим як вилити на піддон. | |
Рівномірно розподіліть соус на піддоні. Поставте лоток в сушарку на середню температуру. | |
Якщо в соусі є м'ясо, то слід сушити його на більш високій температурі. М'ясо має сушитися при 60°C. | |
Пастила з соусу буде готова приблизно через 8-14 годин.
Обережно зніміть пастилу з піддону. Якщо вона прилипла то потрібно або продовжити сушити або олія нерівномірно розподілена на піддоні. |
|
Пастилу краще зберігати в щільно закритих банках, пластикових контейнерах або в пакетах із зіпером (після чого випустити повітря). |
У нашому прикладі ми заощадили понад 665 гр ваги. Скляна банка і соус важили 785 гр, а після сушіння соус важить 120 гр (в тому числі пакет із зіпером).
Щоб відновити сушений соус покладіть його в каструлю і залийте водою (відповідно його початковій вазі) на кілька годин. Після цього можна трохи поварити соус на слабкому вогні. Це зробить його густим.