Печиво «Савоярді» для десерту «Тірамісу».

Я перепробувала багато рецептів випічки печива «Савоярді» та жоден мені не нагадав печиво, куплене в магазині. Вихід знайшовся несподівано - допомогла сушарка. Даю рецепт економ варіанту, який без мороки можна приготувати на швидку руку. Втримуючи інтригу, почну з печива. Всі пам'ятають рецепт «бідного студента». Прибираємо з нього яблука і вуаля!

Інгредієнти для печива:

  • 3 яйця.
  • 1 склянка цукру.
  • 1 склянка борошна (нам потрібно менше - дивимося по тісту).
  • Можна додати пакетик ванільного цукру.
готовий бісквіт савоярді на тарілці 1. Збиваємо білки з цукром в піну до піків.
А от жовтки та борошно додаємо поступово, причому міксер на малих оборотах, тільки щоб перемішати борошно.

2. На лист (або квадратну ємність) кладемо змащений олією пергамент.
Випікаємо 30 хвилин на 180°С в заздалегідь прогрітій духовці.
Перевертаємо папером догори та знімаємо його (з гарячого папір знімається добре).
Готовий бісквіт викладаємо на тарілку, посипану цукровою пудрою.

нарізаний савоярді на лотку сушарки 3. Трохи остиглий корж нарізаємо на печенькі, кладемо в сушарку, на температуру 60°С.

Приблизно через 30 хвилин савоярді готовий.
Його можна заготовити заздалегідь, а тірамісу зробити пізніше.
на фото інгредієнти для тірамісу У класичний рецепт «Тірамісу» входить:

1. Вершковий сир «Маскарпоне» успішно замінюємо на Яготинський «Турецький йогурт», який продається в будь-якому спеціалізованому кіоску (тільки беремо свіжий).
2. Кава еспресо 300 мл.
3. Тертий шоколад або порошок какао.
4. Коньяк (за бажанням) 30-50 г.

1. Заварюємо каву, охолоджуємо, додаємо коньяк.
2. Вмочуємо печиво стороною без цукру, тільки не повністю, а до половини.
3. Викладаємо на широку тарілку.
4. Змащуємо йогуртом верхню частину.
5. Точно так вмочуємо, викладаємо зверху та змащуємо наступний шар (всього потрібно 2 шари).
6. Зверху посипаємо тертим шоколадом, кладемо в холодильник на 3 години.

На фото нижче готовий десерт «Тірамісу».
готовий десерт тірамісу на основі турецького йогурту тірамісу нарізаний на шматочки