Я перепробувала багато рецептів випічки печива «Савоярді» та жоден мені не нагадав печиво, куплене в магазині. Вихід знайшовся несподівано - допомогла сушарка. Даю рецепт економ варіанту, який без мороки можна приготувати на швидку руку. Втримуючи інтригу, почну з печива. Всі пам'ятають рецепт «бідного студента». Прибираємо з нього яблука і вуаля!
Інгредієнти для печива:
1. Збиваємо білки з цукром в піну до піків. А от жовтки та борошно додаємо поступово, причому міксер на малих оборотах, тільки щоб перемішати борошно. 2. На лист (або квадратну ємність) кладемо змащений олією пергамент. Випікаємо 30 хвилин на 180°С в заздалегідь прогрітій духовці. Перевертаємо папером догори та знімаємо його (з гарячого папір знімається добре). Готовий бісквіт викладаємо на тарілку, посипану цукровою пудрою. |
|
3. Трохи остиглий корж нарізаємо на печенькі, кладемо в сушарку, на температуру 60°С. Приблизно через 30 хвилин савоярді готовий. Його можна заготовити заздалегідь, а тірамісу зробити пізніше. |
|
У класичний рецепт «Тірамісу» входить: 1. Вершковий сир «Маскарпоне» успішно замінюємо на Яготинський «Турецький йогурт», який продається в будь-якому спеціалізованому кіоску (тільки беремо свіжий). 2. Кава еспресо 300 мл. 3. Тертий шоколад або порошок какао. 4. Коньяк (за бажанням) 30-50 г. 1. Заварюємо каву, охолоджуємо, додаємо коньяк. 2. Вмочуємо печиво стороною без цукру, тільки не повністю, а до половини. 3. Викладаємо на широку тарілку. 4. Змащуємо йогуртом верхню частину. 5. Точно так вмочуємо, викладаємо зверху та змащуємо наступний шар (всього потрібно 2 шари). 6. Зверху посипаємо тертим шоколадом, кладемо в холодильник на 3 години. На фото нижче готовий десерт «Тірамісу». |
|