Сушарка дозволяє приготувати апельсинову пастилу, дуже схожу на мармелад. Просто потрібно висушити трохи приварене яблучне варення з апельсиновим соком.
Інгредієнти для пастили:
1. Яблука очищаємо від шкірки та нарізаємо. Кладемо в каструлю, пересипаючи цукром. Додаємо сік апельсина та готуємо на маленькому вогні, постійно помішуючи. Пюре повинне стати досить м'яким (аби можна було пом'яти м'ялкою або збити блендером / міксером). 2. Мнемо (або збиваємо міксером / блендером) та добре охолоджуємо. Коли пюре охолоне ставимо на 8 годин в холодильник (можна на ніч). Це поліпшить смакові якості яблучного пюре. 3. Викладаємо пюре на піддони та сушимо на температурі 50°С. Дуже важливо не пересушити. Готова апельсинова пастила повинна бути м'якою, липкою та злегка вологою. Але при цьому тримати форму. 4. Знімати пастилу з піддонів потрібно гарячою. Попередньо прогріти протягом 30 хвилин на 60°С. |