Для приготування нам знадобиться:
1. Яблука розрізаємо на 4 частини, видаливши серцевину. Шкірку залишаємо, в ній найбільше пектину. Викладаємо на лист і запікаємо до повної готовності. 2. Яблука викладаємо на сито і даємо соку стекти. Його можна потім випити. 3. Остиглі яблука збиваємо блендером або міксером. Їх потім легше перетирати. |
|
4. Перетираємо масу через сито (процес довгий, але воно того варте). На фото "відходи": яблучний сік (який раніше злили) та шкірка (в результаті перетирання через сито). |
|
Ставимо в холодильник на пару годин. Пюре та яєчний білок для збивання повинні бути холодними. |
|
5. Перетерте пюре починаємо збивати міксером, поступово додаючи цукор, повинне трохи побіліти. 6. Білки злегка солимо (заздалегідь не збиваємо інакше вони осідають) і вводимо в злегка побіліле яблучне пюре. 7. Збиваємо на великій швидкості до стійких піків. |
|
8. Викладаємо на всю висоту піддону, рівномірно розподіляючи. Піддон олією краще не змащувати (інакше з'явитися сторонній присмак), а просто знімати пастилу гарячою. 9. Залишаємо трохи збитого пюре (в холодильнику) на наступний день для змащення коржів (промазка мінімальна, тільки щоб склеїти). 10. Ставимо лотки в сушарку на режим 50°С. Після 6 години періодично перевіряємо аби не пересушити. |
|
11. Знімаємо пастилу з піддонів для нарізки.
Щоб уникнути прилипання пастили до піддону необхідно знімати пастилу тільки гарячою (Послідовно, починаючи з самого нижнього лотка.
Сушарка в цей час повинна працювати.).
Попередньо прогріти протягом 20 хвилин на режимі 60°С.
Знімається пастила перевернувши піддон догори дном і поступово відтягуючи піддон від пастили. 12. Перекладаємо на дошку і швидко розрізаємо поки пастила ще гаряча. |
|
13. Ретельно промазуємо пюре кожен корж пастили (в тому числі з боків). Одночасно посипаємо зверху стружкою сушеної смородини. 14. Ставимо у верхній лоток сушарки на 3 години на режим 50°С. За рахунок кришки у цього лотка трохи більше місткість по висоті і пастила поміщається. Лотків на базі повинно бути мінімум 2, тому нижній ставимо порожнім. 15. На фото нижче готова більовська пастила, посипана цукровою пудрою. |
|