Пастила з кремом лимонний курд в Ізідрі

Для намазування кремом (як коржі) використовуються готові листи базової пастили.
Рецепт базової пастили в Ізідрі (яблучна основа, вода, мед та сік лимону).

Пропорції за рецептом виконані з розрахунку отримати крем на 1 піддон трубочок (дольок) з пастили.

Лимонний крем (лимонний курд)

Інгредієнти:

1. З цитрусу зняти цедру та видавити сік.
Цедру краще натерти на дрібній тертці, тоді крем буде без грудочок.
Терка повинна бути чистою.

2. Цедру перетерти з цукром (перемішати з зусиллям, тобто втерти цукор), додати лимонний сік,
залишити на кілька хвилин (аби цедра віддала свій аромат).
У лимонну масу додати яйце. Все ретельно збити.

3. Поставити на повільний вогонь та варити до загустіння 3-5 хвилин, постійно помішуючи вінчиком.
Стежити, щоб не утворювалися грудочки і не пригорало.

крем лимонний курд
На фото готовий крем, після варіння.

Остиглий готовий крем поставити до наступного дня в холодильник (це поліпшить смак).
Готову пастилу (яблучну основу) знімаємо, перевертаємо, викладаємо на піддон та намазуємо кремом.
Даємо просякнути 30 хвилин.
І сушимо в Ізідрі 2 години (готова пастила повинна трохи липнути) на 55°С.

намазуємо кремом пастилу
На фото пастила, що намазана лимонним кремом.

Знімаємо гарячою (перед цим ставимо в Ізідрі на 30 хвилин температуру 60-65°С).
Згортаємо в щільну трубочку (краще це робити на столі).
Чекаємо коли охолоне, притискаємо та нарізаємо ножицями навскоси.
Термін зберігання у такої пастили 4-5 днів (в холодильнику).

лимонні трубочки з пастили
На фото вже готова пастила з лимонним кремом.
Нарізана на трубочки (дольки).

Можна робити пюре (за базовим рецептом) на 4-5 листів пастили, а один з листів готової пастили залишити для намазування кремом.

На основі базової яблучної пастили можна приготувати в Ізідрі різні варіанти та одночасно їх сушити.
Наприклад замість води з медом додаємо будь-який сік або робимо лимонно-апельсинові трубочки.
Комбінацій дуже багато і щоб підібрати пастилу на свій смак пропонуємо зробити відразу декілька варіантів та висушити одночасно.