Для намазування кремом (як коржі) використовуються готові листи базової пастили.
Рецепт базової пастили (яблучна основа, вода, мед та сік лимону).
Пропорції за рецептом виконані з розрахунку отримати крем на 1 піддон трубочок (дольок) з пастили.
Інгредієнти:
1. З цитрусу зняти цедру та видавити сік. Цедру краще натерти на дрібній тертці, тоді крем буде без грудочок. Терка повинна бути чистою. 2. Цедру перетерти з цукром (перемішати з зусиллям, тобто втерти цукор), додати лимонний сік, залишити на кілька хвилин (аби цедра віддала свій аромат). У лимонну масу додати яйце. Все ретельно збити. 3. Поставити на повільний вогонь та варити до загустіння 3-5 хвилин, постійно помішуючи вінчиком. Стежити, щоб не утворювалися грудочки і не пригорало. На фото готовий крем, після варіння. |
|
Остиглий готовий крем поставити до наступного дня в холодильник (це поліпшить смак). Готову пастилу (яблучну основу) знімаємо, перевертаємо, викладаємо на піддон та намазуємо кремом. Даємо просякнути 30 хвилин. І сушимо 2 години (готова пастила повинна трохи липнути) на 55°С. На фото пастила, що намазана лимонним кремом. |
|
Знімаємо гарячою (перед цим ставимо на 30 хвилин температуру 60-65°С). Згортаємо в щільну трубочку (краще це робити на столі). Чекаємо коли охолоне, притискаємо та нарізаємо ножицями навскоси. Термін зберігання у такої пастили 4-5 днів (в холодильнику). На фото вже готова пастила з лимонним кремом. Нарізана на трубочки (дольки). |
Можна робити пюре (за базовим рецептом) на 4-5 листів пастили, а один з листів готової пастили залишити для намазування кремом.
На основі базової яблучної пастили можна приготувати різні варіанти та одночасно їх сушити.
Наприклад замість води з медом додаємо будь-який сік або робимо лимонно-апельсинові трубочки.
Комбінацій дуже багато і щоб підібрати пастилу на свій смак пропонуємо зробити відразу декілька варіантів та висушити одночасно.