Сушіння йогурту

Сушити треба густий йогурт. У цьому прикладі використаний полуничний йогурт.

Як тільки краплі йогурту висушились, їх можна їсти.

піддон сушарки Спочатку трохи змажте піддон для сушки рослинною олією. Інакше йогурт до нього прилипне.
краплі йогурту Можна сушити йогурт на піддоні не краплями, а суцільним шаром. Так вийде пастила (роли) з йогурту.

Краплі зручно робити чайною ложкою. Вони виходять приблизно однаковими і швидко сушаться.
йогурт на піддоні Залиште йогурт сушитися на 2-3 години. З піддону його знімайте за допомогою ножа, акуратно піддягаючи краї йогурту.
лоток з йогуртом Коли йогурт трохи підсушився і вже не липне, його можна перенести з піддону на лоток. Це прискорить процес сушіння.
сухий йогурт Приблизно через 2 години йогурт буде повністю сухим.

Спробуйте його, щоб переконатися що всередині немає рідини. Йогурт потрібно зберігати як і всі сушені продукти, в щільно закритих банках або пластикових контейнерах. Це збереже сушений йогурт, якщо ви не з'їсте його відразу.