Сушити треба густий йогурт. У цьому прикладі використаний полуничний йогурт.
Як тільки краплі йогурту висушились, їх можна їсти.
Спочатку трохи змажте піддон для сушки рослинною олією. Інакше йогурт до нього прилипне. | |
Можна сушити йогурт на піддоні не краплями, а суцільним шаром. Так вийде пастила (роли) з йогурту.
Краплі зручно робити чайною ложкою. Вони виходять приблизно однаковими і швидко сушаться. |
|
Залиште йогурт сушитися на 2-3 години. З піддону його знімайте за допомогою ножа, акуратно піддягаючи краї йогурту. | |
Коли йогурт трохи підсушився і вже не липне, його можна перенести з піддону на лоток. Це прискорить процес сушіння. | |
Приблизно через 2 години йогурт буде повністю сухим.
Спробуйте його, щоб переконатися що всередині немає рідини. Йогурт потрібно зберігати як і всі сушені продукти, в щільно закритих банках або пластикових контейнерах. Це збереже сушений йогурт, якщо ви не з'їсте його відразу. |