Малинова пастила з пюре яблук та соку малини.

В сушарці можна приготувати малинову пастилу, схожу на мармелад. На піддонах сушиться злегка приварене яблучне варення з соком малини.

Складові:

  • 8-9 середніх яблук (солодких). Поміщається на 3 піддони.
  • Сік малини (без кісточок).
  • Цукор за смаком (можна і не класти).
малинова пастила з яблучного пюре 1. Яблука очищаємо від шкірки та нарізаємо.
Кладемо в каструлю, пересипаючи цукром.
Додаємо сік малини та готуємо на маленькому вогні, постійно помішуючи. Готове пюре повинно бути досить м'яким (щоби можна було пом'яти м'ялкою або збити блендером / міксером).

2. Мнемо (або збиваємо міксером / блендером) та добре охолоджуємо.
Коли пюре охолоне ставимо на 8 годин в холодильник (можна на ніч). Це помітно поліпшить смакові якості яблучного пюре.

3. Викладаємо пюре на піддони. Сушимо на температурі 50°С.
Дуже важливо не пересушити.
Готова малинова пастила повинна бути м'якою, липкою та злегка вологою. Але при цьому тримати форму.

4. Знімати пастилу з піддонів потрібно гарячою. Попередньо прогріти протягом 30 хвилин на 60°С.