В сушарці можна приготувати малинову пастилу, схожу на мармелад. На піддонах сушиться злегка приварене яблучне варення з соком малини.
Складові:
1. Яблука очищаємо від шкірки та нарізаємо. Кладемо в каструлю, пересипаючи цукром. Додаємо сік малини та готуємо на маленькому вогні, постійно помішуючи. Готове пюре повинно бути досить м'яким (щоби можна було пом'яти м'ялкою або збити блендером / міксером). 2. Мнемо (або збиваємо міксером / блендером) та добре охолоджуємо. Коли пюре охолоне ставимо на 8 годин в холодильник (можна на ніч). Це помітно поліпшить смакові якості яблучного пюре. 3. Викладаємо пюре на піддони. Сушимо на температурі 50°С. Дуже важливо не пересушити. Готова малинова пастила повинна бути м'якою, липкою та злегка вологою. Але при цьому тримати форму. 4. Знімати пастилу з піддонів потрібно гарячою. Попередньо прогріти протягом 30 хвилин на 60°С. |