Пудра, зроблена із сушеної селери, має приємний та інтенсивний аромат. Вона ідеально підходить як приправа до супів, запіканки, у блюда із картоплею.
Перед тим як додавати сушену селеру у страву її можна відновити у невеликій кількості води. Щоб заповнити п'ять лотків сушарки потрібно приблизно 6-8 пучків селери. Почистіть і вимийте селеру. |
|
Наріжте селеру на шматочки довжиною 1-2 см. Якщо нарізати дуже дрібно, то при сушінні шматочки можуть випасти крізь лоток. Тоді перед сушінням потрібно вкласти в кожний лоток сітку. Якщо нарізати на шматочки довжиною 1-2 см то вони провалитися не зможуть, але будуть сушитися довше. | |
Викладіть нарізану селеру на лотки. Під час сушіння можна переставляти лотки, тоді шматочки просушаться рівномірніше. Сушені шматочки будуть займати менший об'єм і їх можна перекласти на меншу кількість лотків. Це прискорить висушування. | |
Селера сильно зменшується після висихання. | |
Добре просушену селеру можна подрібнити в блендері або кухонному комбайні. | |
Отриману пудру можна пропустити через сито. Великі шматочки, які не просіялись, подрібнити повторно. | |
У результаті отримуємо порошок селери з дуже сильним ароматом. Це чудова приправа. |