Якщо готуєте супи, рагу, жарке, або борщ, то звичайно відновлювати овочі не обов'язково – вони й так будуть варитися у воді.
Час замочування овочів і фруктів залежить від ступеня усушки і від того, в якому блюді вони будуть застосовуватися. Чим сильніше засушені, тим довше відновлюємо.
Для чого взагалі потрібен такий процес як відновлення (вбирання вологи для сушеного продукту)? У деяких випадках це необхідно, інакше доведеться коригувати рецепт. А рецепт написано з розрахунку застосування класичних фруктів, або овочів (не сушених).
Наприклад, сушені яблука (груші, вишні, сильно висушена пастила будь-яких видів і т.д.) в пирогах. Якщо вони не відновлені, то натягують в себе вологу з тіста. Якщо готувати за класичним рецептом, не врахувавши це, можете отримати дуже сухе тісто в пирозі. Аналогічно при випіканні хліба в хлібопічках.
Окремо можна сказати про використання сушених овочів і фруктів у випічці хліба. Застосовуючи всю величезну кількість сушених ласощів можна робити сотні видів хлібу. Причому солодкий, гострий, пряний, часниковий. Можна додавати горішки, трави, солодощі, приправи.
Найпростіший рецепт смачного хліба:
Трохи посипавши зверху тісто, що сходить, меленим сушеним часником отримаємо такий ароматний запах, що хліб з'їдять без залишку.
Часник активно стимулює апетит і травлення.
При випіканні він злегка пригорає на скоринці і виходить незвичайний пікантний запах.
Посипати необхідно тісто, яке вже майже зійшло, тоді весь часник сконцентрується на верхній частині хліба.
Ще можна додавати в тісто сушений кріп.
Будь-які овочі і фрукти потрібно замочити у воді на пару годин, цього часу цілком достатньо. Можна поставити замочені овочі, або фрукти на ніч у холодильник. Тоді взагалі вийде продукт дуже близький до природного. Тільки не перелийте води, інакше зникне смак. Вода, яку сушений продукт не ввібрав, перетворюється на сік. Його можна використовувати у приготуванні як соус.
Нижче приклади відновлених сушених овочів. Фото до замочування і після.
Сушені помідори до замочування у воді. |
Помідори відновилися у воді. |
Сушені кабачки і перець до замочування у воді. |
Розмочені у воді шматочки перцю і кабачків. |
Розмочені шматочки перцю. Залишок води перетворився в соус. |
Відновлені шматочки сушеного баклажану. |