Сушіння пророщеної пшениці

Додаючи пророслу пшеницю можна зробити домашній хліб ще корисніше.

Використовуючи сушарку можна приготувати сушений солод. Спочатку необхідно проростити зерно, щоб викликати в сім'ї пов'язані з цим процесом хімічні зміни. Цінної є речовина, що утворюється при цьому — діастази. Діастази здатні розчиняти і зцукрювати крохмаль, причому виходить мальтоза — цукор, що має здатність бродіння.

Солод можна приготувати з пророщеного зерна жита, ячменю, пшениці. Солод з ячменю переважно використовують у пивоварінні. У хлібопекарському виробництві солод може використовуватися для посилення деяких технологічно важливих процесів. Він містить біологічні каталізатори білкової природи — ферменти, які «допомагають працювати ферментам муки».

Нижче описано як приготувати вдома пшеничний солод.

Пшеничний солод можна використовувати для випічки домашнього хліба і для приготування пива.

банка з отворами в кришці Покладіть пшеницю у воду на 12 годин.
Потім злийте воду. Промийте свіжою водою і злийте її. Промивайте водою кожні 12 годин.
Пшеницю в тепле місце Пшениця проростає через 2-3 дні.
Паростки будуть приблизно такої ж довжини, як зерна.
Піддон для сушарки Ще раз промийте водою пшеницю. Викладіть на лотки з піддонами.
Сушіть на низькій температурі щоб не зруйнувати ферменти заради яких була пророщена пшениця. Сушіння займе 6-8 годин.
солод пшеничний Висушену пшеницю подрібніть в порошок у блендері або кухонному комбайні.

Тепер порошок можна використовувати для приготування хліба в хлібопічці. Його додають в тісто в залежності від розміру буханки: 1-2 чайні ложки. Хліб стає більш корисним, м'яким і набагато довше зберігається.