У цих термосах використовується нержавіюча сталь «18/10» (сплав, окрім заліза, містить: 18% хрому, 10% нікелю, 0.12% вуглецю та до 1% інших домішок.)
Завдяки щільності та міцності «18/10» використовують для виготовлення медичних інструментів.
На сталі «18/10» утворюється менше подряпин, в яких могли б накопичуватись бруд і мікроби.
Матеріал стійкий до впливу кислот і лугів, в тому числі при високих температурах.
Універсальний харчовий термос для напоїв та їжі
Об'єм: 1.2 л
Матеріал: нержавіюча сталь (подвійні стінки,вакуум)
Діаметр: 10 см.
Колір: синій
Немає в наявності
Кришка-клапан легко закручується/відкручується.
Є кнопка для випускання пари.
Термос зберігає температуру не менше 45°C через 12 годин (залежить від температури навколишнього середовища).
Верхню кришку можна використовувати як кружку.
По суті термос є універсальним термо-контейнером для їжі і напоїв.
Фактично все поміщене в термос продовжує варитись/настоюватися.
Тому контейнер можна використовувати для приготування їжі.
В інтернеті є рецепти приготування супів і рагу в термо-контейнерах.
Харчовий термос зручний і для дитячого харчування.
Харчовий термос є незамінним для приготування соку-узвару з домашніх сушених фруктів.
Процедура займає мінімум часу: залити сухі фрукти водою 70-80°С і закрутити кришку.
Заливаєте ввечері сушку, а вранці у вас гарячий і настояний узвар.
У випадку якщо ви занадто сильно закрутите кришку-клапан — на ній є кнопка для випускання пари.
Термос прослужить багато років якщо не заливати воду до самого краю (чим менше ущільнювач клапану знаходиться в гарячій воді — тим довше він збереже щільність і герметичність).
Синій харчовий термос це дуже практична річ, проста і зручна у використанні.
|
Термос для сушених фруктів і овочів
Термос у розібраному вигляді
|
«Туристичний» харчовий термос
Об'єм: 750 мл
Матеріал: нержавіюча сталь (подвійні стінки,вакуум)
Висота: 22,5 см. Ширина: 12 см.
Зручна та міцна складна ручка
На корпусі термосу передбачено кріплення для рюкзака (у комплекті ремінь із застібками)
Колір: червоний
Немає в наявності
Під верхньою кришкою термосу є додаткова з'ємна пластикова кришка.
Фактично у термосі вже є 2 ємності для пиття.
На кришці-клапані є носик і зручна велика кнопка для відкриття клапану.
Кришка-клапан закручується дуже щільно і термос зберігає температуру не менше 55°C через 24 години (залежить від температури навколишнього середовища).
Щоб клапан (ущільнювач) прослужив довше — Не заповнюйте термос аж до краю.
Харчовий термос довго зберігає температуру їжі або напою.
Термос зручно використовувати для настоювання сушених фруктів.
Сушені фрукти відновлюються, а з води виходить компот/сік.
|
«Туристичний» термос для сушених продуктів
|
Приготування соку із сушених фруктів у термосі
Важлива температура води. Якщо хочете приготувати сік і просто відновити сушені фрукти то краще не доводити воду до кипіння, або взагалі заливати злегка теплою водою.
Дати настоятись кілька годин.
Очевидно, що занадто гаряча вода зменшить кількість вітамінів і мікроелементів в соці/компоті.
Однак вода повинна бути досить теплою щоб прискорився процес відновлення сушених продуктів.
Термос, в даному випадку, допомагає зберегти тепло і зменшити час настоювання.
Якщо сушені фрукти були залиті не сильно гарячою водою, то вони зберігають свій натуральний смак і відновлюють природний об'єм.
Після настоювання смачним стане не тільки сік, а й фрукти.
Порада по чищенню харчового термосу
Термос легко миється м'якою губкою і рідким миючим засобом.
Якщо термос регулярно не промивати водою, або якщо часто готувати в ньому сік із сушених ягід (у них сильна кислотність), то внутрішні поверхні термосу можуть потемніти.
Щоб відновити блиск термосу: потрібно наповнити термос гарячою водою з шматочками лимону і залишити на 3-4 години.
Харчовий термос для їжі виготовлений з нержавіючої сталі, має подвійні стінки.
Термос для їжі незамінний у подорожах, на роботі, поїздках на природу.