У цих термосах використовується нержавіюча сталь «18/10» (сплав, окрім заліза, містить: 18% хрому, 10% нікелю, 0.12% вуглецю та до 1% інших домішок.) Завдяки щільності та міцності «18/10» використовують для виготовлення медичних інструментів. На сталі «18/10» утворюється менше подряпин, в яких могли б накопичуватись бруд і мікроби.

Матеріал стійкий до впливу кислот і лугів, в тому числі при високих температурах.

Універсальний харчовий термос
для напоїв та їжі

Об'єм: 1.2 л
Матеріал: нержавіюча сталь (подвійні стінки,вакуум)
Діаметр: 10 см.
Колір: синій
Немає в наявності

Кришка-клапан легко закручується/відкручується.
Є кнопка для випускання пари.
Термос зберігає температуру не менше 45°C через 12 годин (залежить від температури навколишнього середовища).
Верхню кришку можна використовувати як кружку.

По суті термос є універсальним термо-контейнером
для їжі і напоїв. Фактично все поміщене в термос продовжує варитись/настоюватися. Тому контейнер можна використовувати для приготування їжі. В інтернеті
є рецепти приготування супів і рагу в термо-контейнерах.
Харчовий термос зручний і для дитячого харчування.

Харчовий термос є незамінним для приготування
соку-узвару з домашніх сушених фруктів
. Процедура займає мінімум часу: залити сухі фрукти водою 70-80°С і закрутити кришку. Заливаєте ввечері сушку, а вранці у вас гарячий і настояний узвар.

У випадку якщо ви занадто сильно закрутите кришку-клапан — на ній є кнопка для випускання пари. Термос прослужить багато років якщо не заливати воду
до самого краю (чим менше ущільнювач клапану знаходиться в гарячій воді — тим довше він збереже щільність і герметичність).

Синій харчовий термос це дуже практична річ, проста і зручна у використанні.

термос ezidri синій

Термос для сушених фруктів і овочів


синій термос всередині

Термос у розібраному вигляді

«Туристичний» харчовий термос

Об'єм: 750 мл
Матеріал: нержавіюча сталь (подвійні стінки,вакуум)
Висота: 22,5 см. Ширина: 12 см.
Зручна та міцна складна ручка
На корпусі термосу передбачено кріплення для рюкзака
(у комплекті ремінь із застібками)
Колір: червоний
Немає в наявності

Під верхньою кришкою термосу є додаткова з'ємна пластикова кришка. Фактично у термосі вже є 2 ємності для пиття. На кришці-клапані є носик і зручна велика кнопка для відкриття клапану. Кришка-клапан закручується дуже щільно і термос зберігає температуру не менше 55°C через 24 години (залежить від температури навколишнього середовища).
Щоб клапан (ущільнювач) прослужив довше — Не заповнюйте термос аж до краю.

Харчовий термос довго зберігає температуру їжі або напою. Термос зручно використовувати для настоювання сушених фруктів. Сушені фрукти відновлюються, а з води виходить компот/сік.

термос ezidri червоний

«Туристичний» термос для сушених продуктів

Приготування соку із сушених фруктів у термосі

Важлива температура води. Якщо хочете приготувати сік і просто відновити сушені фрукти то краще не доводити воду до кипіння, або взагалі заливати злегка теплою водою. Дати настоятись кілька годин.

Очевидно, що занадто гаряча вода зменшить кількість вітамінів і мікроелементів в соці/компоті. Однак вода повинна бути досить теплою щоб прискорився процес відновлення сушених продуктів. Термос, в даному випадку, допомагає зберегти тепло і зменшити час настоювання.

Якщо сушені фрукти були залиті не сильно гарячою водою, то вони зберігають свій натуральний смак і відновлюють природний об'єм. Після настоювання смачним стане не тільки сік, а й фрукти.

Порада по чищенню харчового термосу

Термос легко миється м'якою губкою і рідким миючим засобом. Якщо термос регулярно не промивати водою, або якщо часто готувати в ньому сік із сушених ягід (у них сильна кислотність), то внутрішні поверхні термосу можуть потемніти. Щоб відновити блиск термосу: потрібно наповнити термос гарячою водою з шматочками лимону і залишити на 3-4 години.

Харчовий термос для їжі виготовлений з нержавіючої сталі, має подвійні стінки.
Термос для їжі незамінний у подорожах, на роботі, поїздках на природу.