Універсальний сушильний апарат Ezidri, виробництва Hydraflow Industries з Нової Зеландії, допоможе зберегти фрукти, овочі, ягоди, гриби без втрати вітамінів, ферментів, макро і мікроелементів. Сушка найприродніший спосіб збереження продуктів, у такому вигляді продукти відмінно зберігаються рік. Деякі не втрачають смаку і через 3—4 роки. Процес сушки подібний до природного. Температура регулюється від 35 до 60°C. Сушені продукти зберігають свій живий природний колір, аромат і смак. Лікарські трави при сушці зберігають всі свої лікувальні властивості, ефірні масла. Пастила з абрикос, приготована більше двох років тому, на смак, як тільки приготована. Трирічна груша набагато краща за магазинний цукат, а коли відкриваєш банку з сушеною полуницею, кімната наповнюється приємним ароматом.
Сушарка негабарита, моделі важать від 3 до 5 кг Складається з основної платформи і круглих лотків, які ставлять один на одного. Усередині кожного лотка — сітка. Для трав і маленьких ягід беруть густу сітку. Для овочів і фруктів — рідкішу. Працювати з сушаркою просто. Продукти потрібно вимити, порізати або натерти і розкласти на піддони, включити прилад в розетку.
Двигун створює сильний потік повітря, яке нагріваючись поступає рівними порціями на всі встановлені лотки з продуктами. Потік теплого сухого повітря, що постійно поступає, виштовхує старий, який увібрав в себе вологу з продуктів. Унікальна схема руху повітря і мікропроцесорний температурний контроль дають Ezidri здатність сушити рівномірно, швидко і з мінімальними витратами електроенергії від 4 до 30 лотків одночасно.
Час сушки залежить від водянистості продукту. За 2 години сушиться зелень. Гриби стануть сухими за 5—7 годин. Вишні, смородина, виноград і чорниця сохнутимуть добу. Тривалість сушки багатьох продуктів вказана в книзі користувача.
Ezidri може використовуватися як сушарка для фруктівсушарка для овочів. Сушка фруктів і овочів з допомогою Ezidri не складе труднощів. Слідуючи інструкціям в книзі користувача легко висушити будь-які продукти, приготувати пастилу.