Пастила з соусу

Банка соусу багато важить завдяки скляній банці і високому вмісту води у продукті. Але можна зробити з соусу пастилу. Навіть при такому стисненому сухому вигляді він збереже весь об'єм (об'єм повернеться при відновленні у воді).

соус і олія Обираємо будь-який соус. У нашому прикладі це «Рагу», соус для макаронів.
піддон ezidri Потрібно рівномірно намастити піддон сушарки тонким шаром рослинної олії. Інакше пастила прилипне до піддону.
соус на піддоні Збовтайте банку соусу перед тим як вилити на піддон.
лоток в сушилці Рівномірно розподіліть соус на піддоні. Поставте лоток в сушарку на середню температуру.
м'ясо в соусі Якщо в соусі є м'ясо, то слід сушити його на більш високій температурі. М'ясо має сушитися при 60°C.
зніміть пастилу Пастила з соусу буде готова приблизно через 8-14 годин.

Обережно зніміть пастилу з піддону. Якщо вона прилипла то потрібно або продовжити сушити або олія нерівномірно розподілена на піддоні.
зберігати пастилу Пастилу краще зберігати в щільно закритих банках, пластикових контейнерах або в пакетах із зіпером (після чого випустити повітря).

У нашому прикладі ми заощадили понад 665 гр ваги. Скляна банка і соус важили 785 гр, а після сушіння соус важить 120 гр (в тому числі пакет із зіпером).

Щоб відновити сушений соус покладіть його в каструлю і залийте водою (відповідно його початковій вазі) на кілька годин. Після цього можна трохи поварити соус на слабкому вогні. Це зробить його густим.