Оптимізуємо сушіння пастили

Звичайно, добре мати стільки піддонів, скільки і вільних лотків. Але іноді не дозволяють різні обставини (від фінансових, до дефіциту піддонів у продажу). Багато покупців Ezidri придумали конвеєрний спосіб сушіння пастили (часто незалежно один від одного).

Так можна висушити максимум пастили на невеликій кількості піддонів:

Частково підсушену пастилу (повинна тримати форму і не розвалюватися в руках) перекладаємо на порожній лоток (вже без піддона). Так ми звільняємо піддони для нової порції. І так робимо багато разів. Таким чином, навіть маючи 3-5 піддонів можна завантажити наявні лотки пастилою. Піддони слід трохи змастити олією, для більш легкого відділення пастили. Але не переливати олії!

Коли багато свіжих фруктів і овочів, при великому врожаї, сушарка постійно в роботі. Виходить безперервний сушильний конвеєр. При сушінні пастили основні трудовитрати - не так обробка фруктів і ягід, як прибирання після процесу. Всі перемити, посуд, міксер, лотки, піддони, комбайн і т.д. Тому краще завчасно робити деяку кількість суміші ягід і фруктів. Якщо щось не поміститься на піддони, покладіть в холодильник. Довго зберігати не варто, але кілька годин вони проживуть навіть при сильній спеці. Хоча звичайно краще сушити відразу. В крайньому випадку, зробите смачний морс із залишків.

З власного досвіду: Якщо пастила вийшла рідка, її багато (понад 8 піддонів) - якийсь час ставте трохи більшу температуру (від 3 до 4-5 годин). Потім зменшіть. Інакше, при великій кількості піддонів повітря циркулює гірше і воно сильно вологе. Його треба швидше «вигнати» назовні. При більш високій температурі це відбувається швидше, пастила не встигає забродити, що нам і потрібно. Все це залежить ще й від вологості, від місця сушки. У маленькому непровітрюваному приміщенні буде ефект лазні, тобто сохнути буде гірше, ніж на веранді, або у великій кімнаті.

При сушінні пастили можна повністю проявити творчий талант і підхід до готування. Комбінацій сумішей для пастили безліч. А якщо врахувати наявність різних приправ, як пряних, так і гострих ... то немає меж фантазії! Змішуйте все що завгодно - кавун з яблуком, сливи з грушею, все це з корицею і без, смородина, агрус, банани, ківі. У будь-яких сумішах і пропорціях. А ще можна зробити протерті овочеві супи, рагу, борщові набори і т.д. Овочі можна приварити перед сушінням, а можна і сирими. Загалом, експериментуйте, і вся родина буде задоволена, здорова і «навітамінізована» цілий рік!