Сушіння часнику

Часник поліпшує апетит, травлення, зменшує інтоксикацію, має антисептичну дію та є імуностимулятором. Доведена противірусна дія часнику, зокрема, часник допомагає запобігти грипу.

Часниковий порошок домашнього приготування зберігає всі корисні властивості часнику.

головки часнику На один лоток сушарки йде приблизно 9 головок часнику. Чистячи часник не забувайте зрізати корінь на кожному "зубчику".
проросток часнику Виріжте зелені паростки на "зубчиках" часнику. Вони можуть додати порошку гіркоту. Обережно розріжте "зубчик" навпіл та виріжте серцевину.
Часник на лотку Рівномірно розкладіть часник на лотки сушильні. Сушіть на середній температурі. Під час сушіння буде сильний запах часнику.
Сушений часник Часник довго висушується (до 28 годин). Перш ніж подрібнювати сушений часник дайте йому трохи охолонути. Змолоти часник можна в блендері або кухонному комбайні. Всього кілька секунд в блендері і виходить свіжа часникова пудра (порошок).
Часниковий порошок Можна зберігати часник шматочками і молоти його, при необхідності, в порошок. А можна весь розмолоти в пудру. У будь-якому випадку він повинен зберігатися в щільно закритих банках, пластикових контейнерах або пакетах з зіпером.
Щоб відновити шматочки часнику покладіть їх у теплу воду на 2-3 години. Їх можна використовувати як завжди в приготуванні їжі.

Часниковий порошок може бути використаний як приправа.

Також можна зробити з нього часникову сіль (суміш солі та часникового порошку).

Часникова сіль

Часникова сіль — 1 частина порошку часнику на 3 частини солі.

Часникову сіль можна використовувати для натирання м'яса, птиці та риби перед їх приготуванням. Дуже добре підходить до свіжих та відварних овочів, а також до страв із грибів та сиру.