Цукати "обманка" з гарбуза та соку апельсина

Для приготування гарбузових цукат, для початку, нам треба вибрати правильний гарбуз. Це сорт мускатного гарбуза - продовгуватої форми, в розрізі нагадує гітару. Солодкий, медовий та дуже корисний. Його смакові та корисні властивості зберігаються до грудня, а далі він втрачає солодкість та перетворюється в позбавлений смаку овоч, що дає додатковий привід для його заготівлі про запас. Обираємо гарбуз та якщо купуємо, то цілий. У нього тонка шкірка та соковита м'якуш, проблем з нарізкою не буде.

інгредієнти для цукатів з гарбуза Інгредієнти:
1,5 кг. Гарбуза.
1 склянка цукру.
1 стакан води.
Великий апельсин.
нарізаємо гарбуз для цукатів М'якоть нарізаємо на тонкі дольки.
посипаємо гарбуз цукром Дольки перекладаємо в каструлю, пересипаючи усі прошарки цукром. Ставимо на ніч в холодильник, щоб гарбуз пустив сік, а цукор розчинився.
маринуємо гарбуз в апельсиновому соку Апельсин миємо та обдаємо окропом. Розрізаємо на дольки, виймаємо кісточки та перемелюємо блендером, або комбайном, прямо зі шкіркою. Пюре апельсина, стакан води додаємо в каструлю з гарбузом в сиропі. Доводимо до кипіння, охолоджуємо та зливаємо на друшляк.
яблучна карамель з соку гарбуза та апельсину Зі злитого соку робимо яблучну карамель. Беремо 3 яблука, в блендері перемішуємо, додаємо сік та виливаємо на нижній лоток, на піддон. Сушимо при температурі 50°С. А знімаємо, гарячим при більш високій температурі 60°С. Виходить на один піддон.
промариновані та готові до сушіння шматочки гарбуза Остиглі гарбузові шматочки викладаємо в сушку, бажано на сітки, інакше прилипають до лотка. Сушимо при температурі 50°С. Якщо доводиться залишати на ніч, то при температурі 35°С а вранці поставите на 50°С.
результат сушіння цукатів з гарбуза Вихід з півтора кг гарбуза - ви бачите на фото. Мінус те, що з'їли при знятті з сітки.
посипати цукровою пудрою цукати з гарбуза та апельсину Пастила з мускатного гарбуза вийде смачною та корисною. Якщо посипати цукровою пудрою, дитина від апельсинової пастили не відрізнить, та не тільки дитина. Подейкують, що саме це продають нам на базарах, як апельсинові цукати. Теж саме роблять з кабачками та з ківі. Те зелененьке та те, не відрізниш… У наступному рецепті спробую описати.

Раджу взяти поменше стакан для цукру (вибрала на 150 грам), але це на Ваш смак. Ще, коли доводиш до кипіння, можна додати кориці, це дуже поєднується.