Апельсинова пастила з пюре яблук та соку апельсина.

Сушарка дозволяє приготувати апельсинову пастилу, дуже схожу на мармелад. Просто потрібно висушити трохи приварене яблучне варення з апельсиновим соком.

Інгредієнти для пастили:

  • 8-9 середніх яблук (солодких). Поміщається на 3 піддони.
  • Сік 1-го апельсина. Апельсиновий сік найпростіше отримати за допомогою ручної соковижималки (пресу) для цитрусових.
  • Цукор за смаком (можна і не класти).
апельсинова пастила з яблучного пюре 1. Яблука очищаємо від шкірки та нарізаємо.
Кладемо в каструлю, пересипаючи цукром.
Додаємо сік апельсина та готуємо на маленькому вогні, постійно помішуючи. Пюре повинне стати досить м'яким (аби можна було пом'яти м'ялкою або збити блендером / міксером).

2. Мнемо (або збиваємо міксером / блендером) та добре охолоджуємо.
Коли пюре охолоне ставимо на 8 годин в холодильник (можна на ніч). Це поліпшить смакові якості яблучного пюре.

3. Викладаємо пюре на піддони та сушимо на температурі 50°С.
Дуже важливо не пересушити.
Готова апельсинова пастила повинна бути м'якою, липкою та злегка вологою. Але при цьому тримати форму.

4. Знімати пастилу з піддонів потрібно гарячою. Попередньо прогріти протягом 30 хвилин на 60°С.