Рецепти для коптильні

Маринади

При гарячому копченні найпростіші операції, такі як, змазування маслом або посипання сіллю, або перцем, роблять ваші страви дуже смачними. Але якщо ви додасте маринування або натирання спеціями, то це додасть вашим стравам ще більш вишуканий смак та аромат.

Окрім надання приємного запаху, маринування дозволяє готувати їжу повільно і не дає продуктам висихати при тривалому процесі копчення.

Маринувати слід від 2 до 12 годин для досягнення необхідного результату, а взагалі, чим довше, тим краще.

Нижче наведені випробувані та перевірені базові маринади, але як завжди, експериментуйте і самостійно комбінуйте свої улюблені спеції та маринади. Під час цих "пошуків" враховуйте ваші смакові переваги та обирайте, які компоненти брати та в якій кількості.

Перед маринуванням переконайтеся, що ваші продукти чисті і поза всякою підозрою їх свіжість. Використовуйте паперові або інші рушники для видалення зайвої вологи.

Наступні рецепти розраховані для результативного маринування від 450 гр. до 675 гр. м'яса, птиці, риби та ін.

Натирання

Це суміші сухих трав та спецій (іноді з легким додаванням олії для отримання пасти) або для посипання, або для натирання м'яса, птиці та ін. Їх виготовляють для додання їжі або вишуканого запаху, або для отримання дуже гострого смаку.

Так як натирання в основному складаються з сухих компонентів, вони можуть зберігатися в щільно закритих банках кілька місяців.

Копчення риби та морепродуктів

Звісно, як і при копченні інших продуктів слід контролювати ступінь копчення - щоб домогтися або більш легкого або більш сильного запаху. Використання мінімальної кількості тирси, сухої або зволоженої, тирси з різних видів дерев, наприклад, фруктові можуть надати диму більш м'який та приємний аромат.

Використання різних маринадів та натирань також дозволить отримати різні варіації запахів. Так що не забувайте експериментувати та пробуйте різноманітні маринади та натирання.

Рецепти розраховані на рибне філе середньої товщини 250 мм. Щодо зазначеного часу приготування, ми вважаємо, що краще недоготувати та, якщо буде необхідність, завершити приготування в духовці або мікрохвильовій печі

Копчені кури

Важливо зрозуміти, що маленькі шматочки курки при копченні будуть готові до вживання, а великі, такі як грудка, чверть або половина курки, необхідно до або після копчення помістити в мікрохвильову піч приблизно на 2-5 хвилин.

Ніжки необхідно надрізати до самої кістки, аби дим проник всередину і також це дозволить краще їх приготувати.

Копчені кури будуть прекрасним доповненням до макаронних страв, але при приготуванні тих кількох рецептів, які наведені нижче, також не забувайте про маринади та натирання, вони надають курці неповторний аромат і смак.

Копчене м'ясо

Копчене м'ясо або м'ясні продукти дуже смачні: в гарячому вигляді зі смаженими овочами, а в холодному його можна подавати із салатом або для бутербродів.

Зазвичай для копчення м'яса досить 1 або 1,5 стаканчика тирси вологої або сухої. Не забувайте перевіряти, аби застосовувані вами маринади та натирання підкреслювали смак обраного виду м'яса.

Копчені овочі

Копчені овочі можуть бути прекрасним доповненням до страв, надаючи вашим стравам неповторний смак, що нагадує східні прянощі. Їх можна заморожувати, а перед подачею на стіл розігріти.

Ми рекомендуємо використовувати мокру або вологу тирсу, оскільки це додасть овочам додаткову вологу. Для копчення достатньо буде одного стаканчика тирси.

Копчені горіхи

Зокрема мигдаль та кешью, але й інші горіхи, такі як смажений арахіс, горіх-пекан і волоський горіх будуть чудовим перекусом після їх копчення. Копчені горіхи чудово гармонують зі склянкою пива або вина. Вони також будуть чудові в салатах, фаршах, маринадах і соусах. Горіхи не так часто використовуються в рецептах, але в копченому вигляді вони привнесуть дивовижну і чудову нотку запаху вашим стравам.

Копчений сир

Копчений сир має чудовий аромат. Оскільки сир має меншу щільність, ніж м'ясо, то дим дуже добре проникає всередину. Прихильники сирів будуть обожнювати його. Всі ваші улюблені сири отримають характерний аромат барбекю.

Запах копченого сиру з Ануки більш натуральний на відміну від сирів, які коптять з додаванням штучних компонентів.